Lovely day,: Cinggu

May 31, 2013

Cinggu

May peace be upon you,

The feeling when you got bad result in tests and quizzes, coupled with many assignments need to be done. Ahhhhh !!! YES, I AM STRESS ! Mungkin betul orang kata result aku ok, tak teruk mana pun, tapi aku tahu aku boleh buat lebih baik dari tu. Jarang sgt aku kata aku stress, jarang sgt aku menangis sbb study. Sampai satu saat, aku dah tak larat nak pikir, dari aku buang masa dok "riyau" je, better aku start study and buat assignments. Time tu terus pasang lagu naruto bagi semangat sikit, haha :D But it really works , men ! Thanks a lot Falah for comfort me that day. Aku ingat janji kita, baju couple kan? HAHA, Sweet ~
Aku tahu aku pun masih belajar, banyak lagi aku kena belajar. Just aku nak share cara baru aku belajar untuk test marketing baru-baru ni.  Maybe ramai yang dah tau kot. Kepada kauorg2 yg suka study last minute mcm aku, sesuai sgt guna cara ni. HAHA :D Ok, test tu masuk 3 chapter, four questions answer two . So, dgn tekunnya aku hanya study for two chapter. Maksud study dekat sini, kau baca, faham betul2 chapter tu. And yeah, FAHAMKAN. I repeat, understand it. Bila kita faham baru kita ingat. Ha tapi jangan la tak baca langsung lagi 1 chapter tu . Baca lepas dah faham dua chapter yang kauorg target tu. Tetibe rindu zaman kerajinan aku dekat Matrik, mungkin saingan dekat sana tinggi sbb tu aku study gila2. Serious aku rindu nak study dgn "kauorg" .

Cinggu (Friend) : Good Luck for your final exam . Do the best, I know you can do it. WE CAN DO IT !! Nah aku bagi "semangat" aku untuk kauorg.


p/s : Aku bukan layan Kpop je k.

1 comment:

HubbuLillah said...

gud luck.. love n miss u ^^