Lovely day,: Feelings

January 8, 2013

Feelings

May peace be upon you ,
Tak sangka dah final exam . Baru je lepas jawab paper Economics semalam . Alhamdulillah , the questions was pretty good . Just teringat incident semalam. Aku sampai dekat exam hall at 8.20am . Paper start at 9am . So I'm doing some revision for the last time . Sedar tak sedar , dah 8.45 . Aku pelik , kenapa tak boleh masuk lagi sedangkan paper dah nak start . Aku ajak member2 aku pergi depan pintu dewan . Ohh my !! Deaorg semua dah masuk , yg tak masuk lagi tu budak paper lain , dewan lain. Masuk je dlm dewan , dgn niat nak mempercepatkan langkah dari aku cari meja aku sendiri . aku tegur seorg lecturer yg bertugas jaga paper hari tu .

"Hm , tumpang tanya . Nombor tenpat duduk dari 36 hingga 99 dekat mana ?"

Lecturer tersebut membuka lipatan kertas yg dipegang . Aku pun tgk kertas yg ditunjuk .

"Ohh , group A . Terima Kasih ."

Kitaorg meneruskan langkah mencari group A . Tapi tiada sebarang papan tanda yg menunjukkan Group A , Group B and bla , bla ... Kitaorg tgk dekat atas meja budak2 semua 2++ dan 3++ . Kitaorg patah balek , jumpa lecturer yg tadi . Before ni , paper aku dekat exam hall lain and lebih sistematik .Ada papan tanda menunjukkan kedudukan setiap group .

"Awak nak pergi mana sebenarnya ni ?!! Cakap awak nak pergi mana ?!!"

Student yg duduk di barisan belakang pandang ke arah kami . Dgn muka yg tebal ni , kitaorg soft talk dgn lecturer tu .

"Kitaorg nak pergi Group A , BM2221A nombor 36 hingga 99 ."

Lecturer tu menunjukkan ke arah stage . "Dah tau , kenapa tak pergi ?!!"

Aku tersenyum kelat . "Terima Kasih ."

Sampai di meja , aku tak boleh tahan , emosi aku terganggu . Rasa nak menangis . Aku tak kisah dimarah , marah la puas2 . Dimaki , diherdik bukan aku tak pernah rasa . Tapi kenapa depan org ramai ? Kenapa time aku nak amik exam ? Aku bertanya dgn niat nak cepat duduk di meja dari aku cari sendiri . Kenapa dari awal2 aku tanya , dea tak ckp terus dekat atas stage ? Soalan pertama aku jawab dgn emosi terganggu , hati aku tak tenang . Aku cakap dekat diri aku "Okay , Tirah relax . Maafkan dea , maybe dea tengah bad mood ." Aku teruskan jugak jawab , malas nak pikir . Lepas paper habis , Shima bagitau lecturer tu memang cepat marah . Sebab tu ramai taknak tanya dea . Point aku dekat sini , sensitif la sikit perasaan org . Nasib aku yg kena , hati batu pun ada taman sikit . Tapi , kalau budak lain yg mmg cepat sensitif, nak2 tengah jiwa kacau , ada problem . Tengah nervous gila nak jawab exam. Boleh jadi emosi dea terganggu sepanjang jawab paper tu . Well , dlm situasi apa2 pun . We should think and care feelings of others , and don't be selfish .

Anyway , alang2 aku dah rajin nak update blog ni . Let me share some photos
Ni baru namanya kerja gila , masak spaghetti guna heater . Kerjasama aku dgn roommate , Sarah . Dpt la makan EMPAT KALI untuk dua org makan dgn berbajetkan RM20 sahaja .So , total eight serving . Jimat kan ?
Meatballs Spaghetti ready to serve !!

No comments: