Lovely day,: Zai Sha Anan

November 9, 2012

Zai Sha Anan

May peace be upon you ,

Tiga bulan disini , tipu la aku kata tak rindu family , rumah , matrik's life and DM' . New friends , new life  , new things and so on . I've a hard time lately . Yeah , it's true that campus life is totally different with Matrik's . "Macam-macam " That is the right word to describe my new life zài shā ānán . Hehe , believe or not Shah Alam in Mandarin is "shā ānán" . Sounds funny, right ? But that is the truth . Yes , I have to learn the third language in first sem . So , I choosed Mandarin . It looks funny where we have to learn the basics like in the kindergarten . Ni cunzai , wa shenshen de naohaili , wa de mengli , wa de xinli , wa de gesheng li . HAHA , guess what ? Hmmm -,-" Ok2, that is the first mandarin song that my lecturer played for us, and we're like it! Tapi lirik tu jela aku ingat , dah tu je part chorus dea . Muehehe :3

I repeat , macam-macam . Bermula dengan orientasi , register subjek SENDIRI by online , kawan2 yg PELBAGAI ragam , roommate , assignments , interview , koko and sehingga lah tang duet. I have faced many things in one month only , ALONE ! But alhamdulillah everything is gonna be okay . Thanks a lot to my family , friends and roommate . They are very supportive ! Hm , let me share some photos .
Dewan Agong Tuanku Caunselor (DATC) . Di sini lah kitaorg orientasi , di sini lah kitaorg grade nanti , Insyaallah . Pretty huge , aite ? We've almost three thousands students in my batch . Tu belum termasuk senior2 diploma , degree, intake kedua , asasi . Memang sibuk , sesak lah Shah Alam ni .
Hm kalau kauorg boleh tgk dinding dewan ni , I really adore with that wall , UNIK . Siapa lah designer dea .
It's only took less than 10 minutes to go i-City from my college . Outing ? Tambang pergi balik max RM4 only ! Kalau pandai naik bas free and murah , pergi balik RM1 only ! Pergi dan balik ye total RM1 , bukan pergi je . Tersangatlah dekat .
Ok , lemme introduce my friends . First , my roommate . Her name is Sarah . She is from Pegheliss . Dea melaram mengalahkan aku , dgn make up nye . Aku yang dikatakan anak manja ni pun pakai BB cream dengan lip bum . Sedangkan nak gi class je pun , HAHA . Mati aku kalau dea baca ni . Ok , second is Wani . She is my classmate from Kelate . Aku taktau asal aku cakap dengan dea ni , mesti dea kata aku ni cakap macam orang cina . Hah ?! Aku cakap biasa je pun , takde loghat . Dea kata ala2 macam orang KL . Hm , entah lah .

Believe or not , Athirah Shawaludin masuk SISPA for koko . Yeah , Siswa Siswi Pertahanan Awam . Memang motif aku masuk nak jadi ganas pun . Kata aku anak manja sangat kan . Ha ambik kau . Tgk aku lepas tiga tahun nanti , HAHA :D Hm , tapi awesome jugak belajar kawad . Rasa cool gila ! Oh ya , dulu aku tak kisah pun kalau orang senyum dekat aku , bukan la aku tak senyum balek . Just sekarang bila orang senyum dekat aku , lagi2 time pagi sebelum pergi class . I don't know how to describe the feeling ,  tapi betul la org ckp senyum tu sedekah . Kita dpt buat org lain happy dgn senyum je .

Hmm , aku selalu terfikir yang aku takde kawan dekat sini , tak ramai kawan macam bdk2 lain , rasa kosong life aku kat sini . Aku rasa aku tak bertuah mcm budak2 lain , tapi semalam buat aku sedar yang ada ramai lagi yang lebih susah dari aku . Seorg hamba Allah ni course Muzik , dulu ada dua org dlm course dea . Sama batch dgn aku . Susah nak percaya kan ? Sekarang kwn dea lagi seorg tu dah pindah , tinggal dea soorg . Macam2 dea kena lalui SEORG DIRI , dgn test nye . Hal family , hal roommate , hal ptptn , lecturer yg krg memahami . Pretty sad , right ? Aku pandai nasihat kan org , tapi bila masalah aku sendiri , aku taktau nak handle . Sepatutnya aku bersyukur dgn apa yg aku ada skrg , biarpun sesetengahnya jauh dari mata .


6 comments:

Aimi Dyna ✰ said...

Follow ! Tolong follow balik :) Hehe

Dream said...

Done following :)

❤~Emma Abduh~❤ said...

wow...semat dewan...hoho..besar plak 2..

Dream said...

Hehe , mmg besar pn. Ada 3 level tu.

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Dream said...

Thanks for the good advice :)