Lovely day,: Medical Check Up

August 9, 2012

Medical Check Up


Assalamualaikum ,

It is not about free one scoop of Baskin Robbins ice cream . or won a gold medal . But it is Lee Chong Wei’s hard work fer Malaysia . The way he played that day was the best he has ever played . I have a few friends who expressed their desire for Baskin Robbins , but did anyone think of that man ?! Chong Wei is such a great guy, but Lin Dan is a bit arrogant . Skills win you medals , but attitude wins hearts . Thank you for representing Malaysia , Thank You So Much LCW !

If I'm right today is 20th Ramadhan , aite ? I want to talk a bit about "buah kurma" . I have observed many people while they are "berbuka puasa" . Kebanyakannya akan berbuka dengan minum air dulu , tapi kan berbuka dengan makan buah kurma tu sunnah . And some of them yang tak suka makan buah kurma . Waeyo ? People and their excuses , "It's so refreshing !" and "Haus la der ." So far , alhamdulillah aku amalkan berbuka dgn makan buah kurma dulu . Kalau ikutkan dulu aku pun berbuka minum air dulu , Muehehe :3 Hm , berbuka dengan makan buah kurma dulu je , dah dapat pahala . Taknak ke ? Benda senang la derr ..

Oh yaa , ingat tak cerita hot yg aku bagitau dalam entry lepas ? Hehe , actually it's about Adik Boboi , Kaka Lala and Adik Rara . Yang hot tu Adik Boboi aka Wan je . Pernah sekali time berborak dgn Wan , dea request ..

Wan - Kau ada blog tak ?
Me - Ada , nape ?
Wan - Kau pernah tulis pasal aku ?
Me - Hmm *thinking* . . Tak pernah . Aku pernah tulis pasal
       Falah , Faiz , Bapak and Che Ita je . Nape ?
Wan - Takde la , cuba kau tulis pasal aku , mesti ramai follow
          blog kau .
Me - Bluerkkk , jangan nak perasan lah . Okok , aku buat . Kita
       tengok nanti .

See , how "perasan" and hot he was . Ok , his full name is Hazuan Khairi . Click dekat nama dea kalau nak FB budak Hot ni , HAHA hah ambik kau . Aku promote habis2 . Ok , lets change our topic . Hm , I might be too late to share these photos . It's took on 24th July . My friends and I went to hospital fer Medical Check Up . It's a new experience fer me .
This is mine , Falah's 95 and Wan's 98 . I'm the last person , so cruel aite ? Ini tidak adil , tidak adil bagiku ~
Kaka Lala baru sibuk2 nak fill in the form .
Hi ! Nama saya Wan , Wan , One Nescafe please !
Muka baru nak isi borang , saya dah siap . Hehe c( ', Hm , I guess ramai yang dah tau procedures Medical Check Up ni . Macam biasa ukur berat , ukur tinggi , kira blood pressure , kira pulse pressure , check mata , urine test and X-RAY .
Hi , nama saya Adik Rara . Ini kawan2 saya , Adik Boboi dan Kaka Lala . Ini kisah kami semua . HAHA :D Once again kena amik number giliran untuk pemeriksaan kali terakhir . See , macam adik - beradik kan kitaorg . Falah's 73 , Wan's 74 and mine 75 . Sederet je nombor gilran , just bilik lain2 . Asyik aku je last , UNFAIR ! Time ni lama gila tunggu , dah la time puasa .

Me - Lapar , Lapar ..
Falah - Ingat Tuhan .
Wan - Ha nak makan penumbuk aku ni ? Bising je .
Me - Lapar .. HAHA , berani tumbuk la .
Wan - Nak ?! Hospital dekat je ni .
Me and Falah - HAHAHA :D

" See , sekarang ni siapa yang tak boleh sabar ? "

Oh yaa , kalau ada kesempatan nanti aku ingat nak buat full medical check up pulak . Kauorg2 pun jum la buat ,  we never know kan ? Prevention is definitely better than cure .


2 comments:

roziahojijie said...

Wahh , sye ta buat lg ohh check up , huhu . Sukee sgt wat last minit ==''

Dream said...

Hoho , roziahojijie baik buad cpt . Nk raya da ni .