Lovely day,: Kerja

May 20, 2012

Kerja

Assalamualaikum Ukhti && Akhti ,
Four days and three nights in Taiping was a sweet memory fer me , Thanks a lot Kecik and her family fer let us staying at your home . I will share some photos in my next post , Insyaallah . Hm , It is really unexpected when someone asking me to update a new post . Ececeh , TERHARU ni , Hehe . Thanks fer following ! I'm busy , Indeed :D It's been a long time I didn't open my blog . Kinda miss blogging like I always do before this . I have a lot of stories to be shared but I don't know which one should start . Shall we start with my first experience working ? Okay , I've started work on last Monday at DM hostel . Many people asking me " Penat tak ? " . And I reply " Tak , biasa jea . Aku kan kuat ." WaeYo ? Aku pernah baca satu buku motivasi entitled 'Tips Belajar Saat Akhir' by Osman Affan , muehehe aku ni motivated punya olang , suka la baca buku2 motivasi macam ni . Dalam buku ni  ini ada sebut setiap kali kita merungut letih , otak kita akan beri isyarat kepada tubuh . It means ia akan menambahkan lagi rasa penat kita . It's a fact ! So , stop complaining !

Hm , kerja ni tak lah berat sangat . Happy layan kerenah budak2 yang pelbagai ragam . And uupps ! Nak buat pengakuan and statement berani mati ni . Yang "Kaum hawa sememangnya cerewet !" Kenapa ? Lagi senang tau jaga budak lelaki dari budak perempuan . Kalau bagi makanan kat budak perempuan , nak ayam peha lah , kepak lah . Ada satu tu nak ayam kecik , pelik kan ? Dah tu , orang selalu nak letak kuah dekat nasi , ni dekat sayur . Macam2 , tapi kalau jaga budak laki , deaorg terima jea apa kita bagi . Tapi tak la semuanya terima ok ! Lelaki pun ada yang cerewet , muehehe :3 Hm , just kerja kat Dewan Makan ni , aku tak sampai hati la nak buang makanan lebih . Kalau sikit takpe , ni BANYAK . You can ask me to do anything but not throwing the food . Seriously tak sampai hati . The culture over there pretty much different . The same problem happens to me , it is hard fer me to get a chemistry with new people I know . I'm not Huha Huha punya budak . Aku bukan seorang yang peramah , yang banyak cakap dengan orang baru kenal .Tambah2 lagi , sejak aku masuk Matrik ni aku dah jarang sangat bergaul dengan lelaki . Classmate lelaki tiga orang je , tu pong tak bercakap sangat . Classmate perempuan alim2 and tak bergaul dengan lelaki sangat , buat aku terikut cara deaorg and tak biasa nak bergaul dengan lelaki . Ohh men , what should I do ?


Short note - Atoto , comel kan AJ(BEAST) aku ? Muehehe :3 I think thats all fer now , See you in my next post . Toodles !

2 comments:

myra said...

DM smk ke trah ?

Dream said...

: A'ah , hehe :)