Lovely day,: Sampai bila ?

March 17, 2012

Sampai bila ?

Assalamualaikum ,


Mungkin sudah tiba masanya untuk aku bersuara , setelah sekian lama aku mendiamkan diri . Rasanya tak perlu aku sebut namanya di sini , tuan empunya mesti tahu dirinya dimaksudkan . Entah dari mana aku harus mulakan , mungkin ... Hm , first sekali , aku nak mintak maaf banyak2 dengan kau . Aku tahu aku salah di Medan Gopeng hari tu , aku ego . Degil, takut , kekok , malu dan TERKEJUT . Sumpah aku takde niat nak sakitkan hati kau , cuma aku memang ego . Dan sikap aku tu memang tak pernah berubah dari dulu . Macam tu la kalau setiap kali aku merajuk dan tak bertegur dengan orang sekian lama . Rasanya kakak , roommates dan classmates aku sekarang ni dah masak dengan perangai aku yang satu ni . Aku sendiri serba salah lepas buat macam tu kat kau . Rasa jahat sangat . Habis semua orang aku nak call , mengadu .


Okay , rasanya aku perlu clearkan punca kita jadi macam ni . Mungkin kau tak perasan , tapi banyak kali aku terasa hati bila result exam keluar . Sometimes result aku lebih tinggi dari kau , dan sometimes kau lebih tinggi dari aku . Aku tak tahu betul tak yang kau memang suka bersaing dengan aku , aku tak suka . Sebab kau suka membangga diri bila markah kau lebih tinggi dari aku . Aku tak pernah cakap apa2 kalau markah aku lebih tinggi . Benda ni berlaku dari kita sekolah lagi , Tapi lantak la , aku dah biasa . Hm , dari first day masuk matrik , aku da terasa . Perjumpaan pertama semua pelajar matrik sesi 2011/2012 , time tu kau tinggalkan aku dan terus pergi dewan dengan rommates kau . Tak tunggu aku pun . Seorg pun aku tak kenal masa tu , yang ada rommate aku yang baru berapa jam aku kenal . Lantak la , benda kecik . Makin lama , kau makin rapat dengan rommate kau yang satu tu , outing kadang2 jea ajak aku . So , aku rasa tak salah aku balik rumah tak ajak kau pun .


Aku rasa kau ingat time ni , ada sekali kau dapat tahu aku balik rumah tak ajak kau . Lepas berapa hari , kita dah mula tak baik . Aku ingat lagi , hari jumaat hari yang aku balik KKB , time pagi tu kita ada lecture . Kita datang sama2 class , kita duduk satu row . Tapi kau dikepit dengan classmates kau , dan kau berbual dengan deaorg je , aku ni ? So , aku nekad tak nak bagi tahu aku balik hari tu . Karma kan . Kau tahu aku balik pun dari Facebook hujung minggu tu . Isnin nya , kau msg aku ajak datang class sama2 . Aku suruh kau pergi dulu , sejak tu kau dah tak msg aku ajak pergi class lagi . Kita pun dah tak bertegur . Huh , aku suruh kau pergi aku dulu bukan sebab aku tak nak pergi dengan kau atau jarakkan diri dari kau. Aku betul2 tak siap lagi pagi tu , homework Akaun yang kena hantar pagi tu tak siap llagi , buku tak kemas lagi , baju tak iron lagi . Macam kau tak kenal aku macam mana , suka buat kerja last minute .


Kita sama2 makan hati , kau dengan kawan2 baru dan roommate kau , aku dengan kawan2 baru aku . Kadang2 terasa jugak , bila susah baru kau nak cari aku . Aku ingat kau tegur aku tanya pasal balik naik bas . Hm , hal kau dengan balak kau , dari dulu aku tak pernah masuk campur , tak nak pun . So , takde istilah Farid dalam hidup aku . Takde kena mengena langsung , kelakar bila kau msg hari tu . Nami ? Aku rasa kau pun tahu , dari dulu aku tak suka kau dengan dia . Tapi kau tetap dngan dia , sampai satu masa aku dah tak nak ambik tahu hal kauorg bedua . Hm , aku mintak maaf kalau aku ada buat salah dengan kau . Aku pun dah maafkan kau , kita sama2 salah dalam hal ni . Mungkin betul orang cakap , aku ni sensitif . Cepat terasa , cepat merajuk even hal kecik pun . Ngade2 kan ? HAHA . Sorry , kalau aku ada tersalah bahasa dalam entry ni . Dah la . kosong kosong k .

4 comments:

Zamani said...

hubungan dgn kwn baik mmg slu d duga..

AlyNn NyzAa said...

biase la tu...salah paham sikit2...^^
btw, dtg cni dr blog abg ben :D

Cik tikah said...

dtg dari blog abg ben :)

Dream said...

: zamani & alynn - hee , btol3 . da baek da pn .
Alynn & Cik Tikah - Camne bole dpt link blog ni ? rsenye smlm follow abg ben je , xkumen ppe .