Lovely day,: Awak , Awak ! Baca ni !

January 22, 2012

Awak , Awak ! Baca ni !

Assalamualaikum ,


Aliff Lam Mim ( Only ALLAH and the messenger know the real meaning )
" ALLAH does not put under stress any soul more than its endurance . "
" ALLAH tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya . " 
( Al - Baqarah ; 286 )
Somehow I'm not so strong now , many obstacles that I have to face . Since aku belajar dekat Matrik , macam2 benda wa da kena . I realised that bukan semua org suka kita , betul2 nak kawan dgn kita , betul2 nak tlg kita . I agree , it doesn't matter what other people think , but sometimes I want they think positive about me . Yes , I'm not "Huha Huha" punya budak . Type yang "Budi Bahasa Budaya Kita" . It's really not me . 


Based on my experience , sepandai mana pun orang tu tapi takde adab tak boleh jugak . Aku pernah kena layan like animal dgn seorg yang bergelar PENSYARAH , takde kena mengena dgn lecturer KMPk , Deaorg semua Terbaik Ok ! . Biasa lah kalau kita tumpang orang , ada yang macam terpaksa jea tlg kita . Dari  cara dea pun , kita dah boleh agak dea betul2 ikhlas tlg kita atau tak . Thats way , sekarang aku lebih prefer guna public transport . Teringat pesan mak , "Jangan suka ambil pemberian orang , takut terhutang budi "

Aku mengaku aku jenis easily influenced dgn kawan2 , persekitaran . Bukan malu atau memilih kawan , tapi aku mencari seorang SAHABAT . Yang easy going , understanding and boleh bawak aku ke jalan yang betul . Aku sendiri tak betul , nak betul kan orang , cemana ? Doh2 ler tu gelakkan aku . Benda betul kan , and aku jenis tak suka memaksa orang . Contoh , aku tak reti bangunkan orang tidur . Seliyesly tak reti . Takut la , takut dea marah pulak kejutkan dea . Bangunkan orang dari tidur pun ada cara kan ?

Tanya la roommates aku , aku kejutkan deaorg kalau da terdesak jea . Kalau kauorg dah niat nak bangun awal , tak payah org kejutkan pun takpe . Macam kawan jugak , kalau kauorg ada initiatives sendiri nak berubah , tak payah org paksa pun takpe , kan kan ? Aku bukan tak nasihat , dah banyak kali . Tapi empunya badan tak nak dengar , cemana lagi ? Yes , right . Itu hak masing2 . Nak kawan dgn siapa , nak cayang2 dgn siapa . Yela , kawe ni sapo . Gewe mu tu sapo ? Sob sob :'( Tok seh dgr sudo , kawe tak pakso . Your privacy kan ? K Fine .

" When people do things wrong we should try hard to forgive them because all people make mistake . "

2 comments:

farraain said...

yesss..dats right mydear..fogive and forget is the best thing we can do!

Dream said...

: Betul3