Lovely day,: Muka Masam

December 10, 2011

Muka Masam

Assalamualaikum and Morning guys . Dah nak dua minggu aku ta update apa-apa . I'm a busy woman lately . Sampai Kak Nor (my roommate) kata she miss me . Jarang sangat kat bilik la ni , malam-malam study group kat bilik kawan . tambah-tambah dgn Paperworknya . Hujung minggu aku pegy masjid , study sana . Memang tenang sangat study kat Rumah Allah ny , try la . Aku dah terbiasa dari study week exam lepas , so start jea Sem 2 ni , kitaorg kerap datang Masjid . Macam last week , kitaorg pegy sana , lepas study kitaorg bagi ikan makan . Best sangat tengok ikan-ikan tu makan . Selasa lepas , aku join Iftar kat Masjid . Actually it is my new experience makan dalam dulang kongsi ramai-ramai . Woww , lepas ni nak join lagy la >,< Sem dua dah start , memang azam baru . Aku balut meja , make over bilik aku . Aku buat kincir angin banyak2 and letak kat katil aku . Bila kena kipas , dea berputar . Happy sangat tengok . Semalam aku jumpa Kincir angin berlampu kat Pasar Malam , rasa nak jea beli !


Hm , last Tuesday jugak result Sem 1 keluar . Alhamdulillah , bersyukur sangat result aku ok . Lepas target aku , above 3.5 . Just satu subjek aku spoil , Math . Yang lain semua A . Memang dari dulu , Math ni jadi musuh aku . Tapi untuk Sem 2 ni , aku nak 4flat jugak ! YOU CAN DO IT , ATHIRAH ! Actually , aku tak happy sangat result Sem 1 ni . I'm not happy if one of my bestfriend is not happy with her result . Aku tak happy la tengok kawan aku tak happy . Memang dari dulu , aku tak boleh tengok orang menangis depan aku , kalau tak aku pun menangis . Aku tahu kau kuat , banyak hikmah dari apa yang kita dapat . Mungkin Allah menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk kau di masa hadapan nanti . Terima Qada' dan Qadar . Pls janji dgn aku , next week kau jadi diri kau yang dulu . Bukan lagi , seorang pendiam .


Sekarang , aku dekat Home Sweet Home aku . Aku balik just nak makan DURIAN ! Geram betul aku tengok update2 sedara aku kat Facebook , semua pasal Durian . Alhamdulillah , mimpi Durian kitaorg termakbul kat Matrik dua tiga hari lepas . Lecturer Kelab yang aku masuk , belanja satu kelab makan Durian . Banyak gila kitaorg belasah Durian malam tu . Thanks Tuan Haji . Terus semangat aku lepas tu menyiapkan semua Homework sebelum balik rumah . Hah ! Nak tau tak , one of my lecturer called me " Muka Masam " . Entah la , mybe memang senyuman aku ni sangat mahal untuk beri dekat orang terutamanya sang kumbang . Dia tanya , aku just angguk and geleng . Jahat kan ?! Aku tahu tak baik buat macam tu kat cikgu kita , tapi aku perlukan masa untuk ngam dgn dia . Sampai satu hari , dea tegur aku kata "Muka awak ni asyik masam jea , perempuan ni kalau make-up tebal macam mana pun , tapi tak senyum tak boleh jugak . Senyuman tu Aset tau ." Memang terkekek-kekek budak Tutor aku gelakkan aku . Sekarang deaorang pun panggil aku "Sam" . Please la jah ! Iras2 Shaheizy Sam tape jugak .

No comments: