Lovely day,: KITA WANITA

November 4, 2011

KITA WANITA

Assalamualaikum , pembaca - pembaca ku sekalian . Kini aku pulang jua dgn entry dan khabaran yg baru . Ergh , asal wa guna Melayu Classic ny ? Tade kojo . HAHA >,< Da lama ta update blog wa ni , exam pun da abes . Exam exam , wa ta nak ingat . Yg wa tahu , cite Korea menunggu wa cuti sem ni . Yeah ! Okay , skrg kita masuk topic kita , " KITA WANITA " ? Kali ny kena ckp sopan - sopan sikit , ta  bole " wa wa " lagy . Hee , it's not wrong fer guys to read this . Actually , aku dpt tahu " Untungnya menjadi seorang wanita " ny dari blogger Zatiee Bayim . Credits to her :) Kecik kecik da pandai eh , HAHA -,-" Okay , kat bwh ny antara Untungnyaaaaaa menjadi seorg wanita .


* Wanita diberi cuti bergaji penuh setiap bulan , 7 hingga 15 hari .  Kita ta bole solat tapi Allah anggap diwaktiu itu solat yang terbaik darinya . Lelaki ? Ada cuti ? Tade cuti pun , buad - buad cuti >,< Hari ny solat Jumaat , pegy ta bang ?

* Wanita juga diberi cuti 60 hari sebab bekerja dgn Allah sebagai " Kilang Manusia " .

* Ketika wanita sedang mengandung , Allah mengampunkan segala dosa - dosanya . Lahir - lahir je bayi , seluruh dosanya ilekk . zero , I repeat ZERO . Ibarat dilahirkan semula . Mulianya menjadi " Kilang Manusia " . So , kenapa takut na bersalin ? Takut gemuk ? Takut ta lawa dah ? Semua duniawi semata - mata . Kat akhirat semua awet muda laa minaci .

* Happy thing again , setiap kebaikan si suami lakukan . Si isteri pun free2 jea dpt pahala jugak . TAPI dosa dosa si suami , si isteri takkan free2 jugak dapat . Oh , heaven . Untungnyaaaa wa rasa skrg . I'm proud to say I am woman now .

Baca selebihnya di SINI okay . Kpd kaum wanita , tunggu apa lagi ? JOM KAHWIN , CEPAT DAPAT BABY !! HAHA , nate mu . Hee , aku harap lepas ny , kpd wanita carilah lelaki yg benar - benar baik AGAMANYA , BUDI PEKERTINYA . Carilah suami yg betul2 dpt memimpin kita . Bkn menggembirakan kita sahaja . And aku nk highlight kat sini . Please && please kaum wanita , jangan merokok , mengambil ubat - ubatan yg terlarang like drugs and PLEASE don't take Birth Control Pills . Aku rasa kauorg sendiri tahu side effect dea kan . Ada la hikmahnya mengandung even kauorg ta bersedia lagy . Bayi adalah anugerah Allah yg indah DAN AMANAT yg Allah beri kpd kita . To girls , please lah jaga ASET anda . Jgn pemurah sgt bagy aset anda free2 jea . Ta salah kita menjadi sombong dgn kumbang2 terutamanya kat tepi jalan tu . Eeeeyyyu , tade claas laa jah . Kpd Lelaki pun , agak2 la der . Lu suka suki hati jea Touch && Go . Kauorg ingat kauorg blah macam tu jea , kauorg bole lepas macam tu jea ? Kat akhirat , mesti kauorg Stuck punya , wa ckp lu . Baru laa time to nk SHORRY SHORRY mcm Super Junior . HAHA >,<

No comments: