Lovely day,: Blood

July 26, 2011

Blood



(Y) Today I went to library with my roommate , Diana because there has a blood donation campaign , so I wish to donate some of my blood . She also would like to donate her blood but unfortunately she is still under 18 . I had fulfill the form earlier . At first , I'm going to the first counter . The doctor ask me some questions and he measures my high blood pressure . Alhamdulillah my high blood pressure is normal .

Lepas tu , dea suruh aku timbang berat badan , OMG ! Berat aku da naik plak , grr T^T Then I go to the second counter , meet the second doctor  that is a man HAHA >,< At first , he takes some of my blood to test . Sampel darah aku yang tadi tu dea masukkan dalam sebekas cecair berwarna biru . Reaksi dea yang pertama bila tengok darah aku ta tenggalam dalam cecair tu , dea gelakkan aku . And I asked him why he laughed but he keep quiet and take others sample of my blood . He repeat the same thing , put the blood into that liqiud . Sampel yang kedua pun darah aku timbul .
This is my photo with the second doctor , hehe >,<

Doctor - Mendukacitakan , darah cik cukup hanya untuk diri cik sahaja .
Me - Larh , why ?
Doctor - Memang ta boleh , tengok ny darah cik ta tenggalam maksudnya cukup       diri cik sahaja . Kalau cik derma juga , nanti kawan you ni (Diana) kena darah dea pulak kat you .
Me - HAHA , oke oke . Patut la dea gelakkan aku tady .

OMG , kecewa jgak la ta dapat derma . Then aku pun pusing na bla , bpak arr queue belakang belakang aku semua sengih macam kerang busuk kat aku . Sabo jela . Okay , fine aku pun duduk lepak kejap dengan Fara . Then baru aku ingat aku na cek jenis darah aku . Aku pun pegy balek dekat second counter . I asked him to know my type of blood

Me - Na tahu jenis darah bole ?
Doctor - Darah tady ada lagy ta ?
Me - Emm , tade .

Then he took a piece of glasses 

Doctor - Ni na kena belah sikit (bahagian kena cucuk tadi )
Me - Hah ?! Bia betik -,-"
Doctor - HAHA , ta laa . Come , duduk balek .
Me - *Ececeyh , gentlemen plak doctor ny . HAHA >,<

Doktor tu pun picit picit siked jari aku yang dea amik sample darah tu bagy darah kua lagy . Then he drops the blood into three liqiuds . In one minutes , he said

" Darah O "

What ?! " O " ? Jenis darah aku O ? I'm quite suprise laa . I think all of you know about the O's blood, right ? The advantage and disadvantage ?

Okay , this is my blood . For those who are geli and takut blood , ta payah geli and takut sgt la kan . Kauorg pun ada plak . Hrmm , okay thats all . I really gtg . Speaking test is tomorrow , wish me Luck !

No comments: