Lovely day,: Opie Munchies di KMPk -,-

June 1, 2011

Opie Munchies di KMPk -,-

(Y) Hello guys , rasanya da almost two weeks aku ta menulis kat sini . Tgn pun da gatal na menaip . Honestly , last week mmg sgt sgt busy . Da kata Minggu Orientasi kan , mmg sgt memenatkan wa ckp lu . First first aku mmg ta suke la bila Kaka kaka and Abg abg AJKO paksa paksa kitaorg cepat , kena buad kerja rushing . Tapi lama lama bila da ngam ngan tempat ni , ngan kaka kaka and abg abg AJKO yang gila gila . And bila Minggu Orientasi da na habes , rasa sedih pulak . Abg AJKO yang paling top kat sini mesti la Abg Adek . Sometimes deaorg buad game , deaorg soh girls vs boys . And Abg Adek ny pulak back up girls , sampai trademark dea kitaorg da t'ikut ikut . Contohnya macam " Menggelek jea " and yang paling top skali " What So Ever " . Maksud " Menggelek jea " ny maksudnya lebeyh kurang macam " Bengkek jea " and " What So Ever " ny girls punya trademark tapi kena buad tgn sekali , baru jadi . Hehehe ^^

Tapi yang paling aku ta suke sekali bila kena pakai baju t-shirt lengan panjang berkolar and material kaen dea macam jersi warna Kuning dan Hijau . Perhhh -----" Mantak ar , baju tu da la panas and colour dea bright sangat . tapi tu la baju yang kitaorg akan pakai untuk Kokorikulum nanti . Sepajang minggu lepas , kitaorg mesti bgn around 4 and tido around 12 coz banyak aktiviti . Tapi aktiviti yang paling aku suka sekali bila dengan KMM sebab duduk dalam class and dlm group kita je . So , ta penat sgt , HAHA xD Oke , kat sini aku na cite sikit pasal KMM , KMM ny program Mentor Mentiee . Mentor is lecturer la , Mentiee is student . Mentiee dalam sepuluh orang and sepanjang Minggu Orientasi kitaorg di beri seorg AJKO . 

Mentor aku is Madam Shakila , Presiden KMM aku Jojo . Chinese boy yang handsome , HAHA xD Biase la , aku ny suke usha Chinese boy macam aku kacau Kud Zhing kat sekolah dulu , HAHA xD




Ecececyh , saje letak gamba time aku snap ngn Kud Zhing dulu . HAHA , rindu gila na kcau dea >,<


And then member member KMM aku yang laen ada Syida budak tinggi gila and spectacles girl , second Yaya budak pendek and byk mulut , HAHA xD Aku suka kacau dea . Third , Syifa budak netball and s'kepala ngan aku . Fourth , Ika budak Kelate . Cakap ngan dea memang loghat kelate dea tu pekat gila . Then yang laen , Awe , Ehsan , Azman and Hussein . And AJKO kitaorg , Abg Arif dea ny jenis serious and sekali jea aku pena nampak dea senyum and surprisingly dea buad lawak . Dea pun bole tahan ganteng , heeeee >,< Mampus aku kalau dea baca ny . HAHA xD

Oke , habes cita pasal tu , aku na cite pasal roommate aku . First , Kak Nor dea senior aku . Dea PDT (Program Dua Tahun) org Kelate jugak and she is nice girl la . Tapi bila dgr dea gelak , chumel gila , Haha xD Second , Suhana budak yang paling banyak mulut , kira budak KPOH la , Dea suka bahan aku , sebab aku seorg budak Selangor and Selangor tade loghat . Kalau ikutkan mmg aku na bahan dea kat sini habes habes , tapi kang mampus aku kena . And third is Diana , dea sama Account ngan aku tapy fer sure aku lagy rajin dari dea , HAHAHA xD Kenyataan sebenar adalah sebaliknya , Aku suke kacau time dea belaja . Jeles tau tengok org rajin dari kita , aku pun menyetankan la dea . HAHA xD

Oke , aku na cite sekali time aku outing pegy Ipoh Parade Sabtu lepas . Aku pegy dgn Eicy Vivien ad Fiza Kamsah (Pizza Hut , HAHA) PERHHH , mmg menyirap jugak la pegy sana . Tade KFC , McD . Ada pun MarryBrown . Kitaorg order Chicken Chop tapy ayam dea masin -,-" Lepas jea habes makan , kitaorg b'jln jap and bila da ta tau na buad apa coz kat sna mmg boring gila , kitaorg duduk Food Court and lepak sana . Apa lagy , kitaorg duduk situ mengumpat org yang lalu lalang , dress up deaorg semua , HAHA xD Tapi paling menyirap bila Van sapu yang kitaorg naek ta sampai sampai . So far , best la jalan ngan deaorg , mmg gila gila . Lagy lagy time kitaorg buad video gila gila . 


Fyzaa Kamsah and me :)
 Eicy Vivien and me :)
 Three of us , Aww :)
 Aku suke buad muke mcm tu , mena sebelah tu sebuk jea na posing same , HAHA xD
Fyzaa Kamsah and Eicy Vivien di Marry Brown


Oke , thats all . Homework time , bye :)

No comments: