Lovely day,: Result SPM

March 27, 2011

Result SPM

(Y) Oke , hary tu aku ada tules pasal result na kua , sekarang da empat hari 23 March berlalu . First of all , aku na ucap " ALHAMDULILLAH " because result aku na apa yang aku harap sangat . Even ta sgempak mana , ta banyak letter "A " dalam result aku , just empat jea , aku tetap happy and bersyukur . First first dapat result , aku tengok Ekonomi Asas and Add Math , memang aku da set dalam otak na tengok dua subjek tu dulu .

Wohoooooooooooo !! 

Ekonomi aku A+ , Add Math aku lulus , Oyeah Oyeah ! Dapat RM100 , because Ekonomi A+ . 
Then tengok kat bahagian gred jea , hoho semua A and B+ jea . HAAHAHAHA , terus aku melompat lompat depan dewan . HAHA , lantak ar orang na cakap apa , yang aku tahu apa yang aku takut selama ni dapat result baik . Macam Sejarah and Agama yang selama ni aku takut because memang aku ta dapat jawab time SPM , finally I got A in Agama and B+ in History . Huhuuuuu , aku punya la cuak , takut fail , takut gred C , D . Tapi memang lawak gila Agama aku dapat A .Aku memang ta dapat jawab Agama hary tu .

Kalau kauorg tengok time aku na amek result hary tu memang lawak . Aku duduk jea depan dewan , TAKUT GILA BHAI wa cakap lu . Da na mati da time tu , HAHAHA xD Eicy yang tarik tangan aku paksa masuk .


Oke oke , aku na cite pasal bestiee aku , Eicy Vivien , dea dapat lebih kurang sama result ngan aku , 4A jugak , just dea kecewa . Bila pikir balek , aku punn agak kecewa because A aku ta banyak , tapi first first aku ingatkan diri aku :

1- Kita kena bersyukur dengan apa yang Allah da bagy kat kita . Allah ta suke orang yang 
    mengeluh . Baik buruk yang kita dapat , MESTI ada hikmah , right ?
2- SPM is just a ticket untuk kita sambung study bukan dapat kerja yang gempak gempak .
    So , target kita kita ny is diploma , degree , master and bla bla .
3- So , target kita sekarang dapatkan ticket untuk dapat kerja yang gempak gempak pulak .
    Bila da dapat , SPM memang campak belakang da .

Heeeeeeeeee , ta kira apa pun result kauorg , aku doakan kita semua berjaya . Tengok siapa yang dapat beli kereta , rumah guna DUET SENDIRI dulu . Kita jumpa lagy time kita da age 25 ek , my friends !

Annyeong-hi-gaseyo ~~

No comments: