Lovely day,: ACCIDENT !

February 1, 2011

ACCIDENT !

(Y) Huhhh -,- da lama ta menulis , rindu plak na tules something . heeeeee ^^
Well , aku na cerita pasal semalam . Time tu around pukul enam lebih , aku tengah tengok tv then tibe tibe kaka aku yang Along tu bisik kat aku , she said : -

" Eqah accident semalam , dea baru call aku tady . Dea okay , just Noin patah kaki . Mak ta tahu lagy , shhh ~ "

Hah ?! WTF ! Bia betik , then aku just shut up my mouth . Time tunggu Eqah , my third sis tu sampai station bus Tanjung Malim , kitaorg punn tengok jela tv .
Lepas da amek Eqah kat TM , ondway na balek . Smapai kat Kerling , ada satu kereta Waja purple ni tetibe potong kitaorg . Terkejut la kitaorg , tapi ta sampai lima saat lepas tu , polis tahan kereta tu . Kira dea potong betul betul depan polis . Memang nasib ar , kitaorg punya la cuak , ingat polis tu na tahan kitaorg coz Along bawak agal laju jgak la . Tapi naseb baek , abg polis tu baek , eh silap pakcik polis , HAHA xD  Dea kata ' TERUS TERUS " Lega beb ! Tapi pemandu kereta Waja tu la kesian , kena tahan . Eh tapi kenapa aku na kesian plak , lantak deaorg la . Sape suruh ta sabar , then time kitaorg lalu sebelah kereta Waja tu , aku pun cakap " Amekk kaw ! " Bhahaha xD Tapi aku cakap dalam hati jela .

Sampai je kat ruma , time makan . Eqah punn start cerita kat mak pasal accident dea tu , kitaorg yang lain lain just dengar . Eqah duduk depan , Noin driver . Noin la kaki tersepit . And dua lagy kawan deorg cedera kat muke lena kaca , tapi Alhamdulillah Eqah okay . Yela , dea pakai seatbelt . Deaorg accident kereta dengan kereta . Kereta lagy satu tu yang salah , dea masuk line deaorg , sampai kereta belakang pun kena .  Fuhhh --" 

So , the moral of the story yang aku cerita ni is " Takut plak aku na amek lesen kereta nanti . "

munchies

No comments: