Lovely day,: Selamat besekolah ya ! heee ^^

December 30, 2010

Selamat besekolah ya ! heee ^^

(Y) Bace title post ny punn aku rase kelaka , waaa ~ I'm free ! Ta payah sekolah da , no more Cegu Zalita , no more homework , no more pengawas sekolah yang kerek ,  no more merentas desa and paling penting no more LARI SEKOLAH , hahaha XD
Aku cakap macam aku lari sekolah banyak kali jea , sedangkan sekali je punn . First and last . heee , selasa baru baru ny . Aku pegy shopping with my family . Yeah , macam biasa bile da na start sekolah ny .
Time ondway , pegy sana ada roblok . Mak selamba giler , giler giler laa ta pakai tali pinggang keledar depan polis tuu , kitaorg semua da menggelabah suruh mak pakai seatbelt . Tapi mak buad bodoh jea , tapi naseb baek polis tu ta nampak and ta tahan kitaorg .



Me : Mak ! Selamba giler depan polis tuu , bia betik .
Along : Taw tape , naseb baek polis tu ta nampak .
Mak : Alarh , kalau polis tu tahan tady , 
           mak bagy jea number phone adeq . Hehehe
Me : Hah ?! Asal adeq pulak kena ?!

Mak , Along , Eqah && Ayaf gelakkan aku . hey !! grr , sengal jea . Tapi tu punn belum abes lagy , time kitaorg bincang pasal tanah abah lepas da sampai ruma , aku kena lagy . hee , aku memang mangsa di buli !

Eqah : Mak , tahun lepas kan kita bersihkan 
            tanah abah semua tuu ?
Along : A'ah , yang kita bakar semak semua tuu .
Mak : Yela , yang adeq duduk atas pokok
            macam monyet tuuu , Hehehe
Me : ArRhHh !! Nape adeq jea kena ?!

Deaorg punn gelakkan aku lagy , sengal betul ! grr ~ Pape punn , tahun baru punn akan tiba . And banyak benda akan berubah . Actually , bukan tahun baru sangat laa , tahun baru islam da lama tiba hampir sebulan lepas . Fuhh , start jea tahun depan aku kena duduk ruma and jady tutor , kemas ruma , masak , sidai kaen , waaa ~ totally different . A new life , Opie . Hurm , btw Happy New Year and Selamat Bersekolah ya ! Hehehe :') Mulakan tahun baru dengan azam baru , azam jangan tinggal azam . Buad okay ?


munchies

No comments: